Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trpaslík

23. 1. 2009

 

  

Trpaslíci jsou na Zeměploše velmi rozšíření. Nejvíce jich samozřejmě najdeme v horách okolo Středu, kde po tisíciletí vykonávají svoji nejoblíbenější činnost - dolování zlata, drahých kamenů, kovů, uhlí a tuku, ale s postupem doby se adaptují i na život ve městě, kde je jim výhodou jejich veliká manuální zručnost.
Ikdyž nejsou fyzicky příliš vysocí, tak mají nesmírnou sílu a nečekanou obratnost. Při neopatrné narážce na jejich vzrůst (třeba když si omylem v trpasličí hospodě objednáte "malé pívo") se dokáží v mžiku rozzuřit a už se nikdy nedozvíte, jak se zničehonic v rukou trpaslíka objevila obrovská dvoubřitá sekera. Pravda, někdy vám hned neuseknou hlavu, ale nohy v kolenou, aby jste pocítili jaké je to být "malý".
U trpaslíků nosí vousy i ženy, takže se jen těžko rozezná jejich pohlaví. A co více, nepoznají to ani oni, takže fáze namlouvání je u nich velmi složitým rituálem.
Nejoblíbenějším trpasličím jídlem jsou krysy na špejli a Trpasličí chleba, nejoblíbenější písní je pak jejich hymna Zlato, zlato, zlato...