Jdi na obsah Jdi na menu
 


Troll

23. 1. 2009

 

Detaily o postavě
Celé jméno: Troll horský
Popis: poloobři
Přísluší k: nikomu
Žije v:

horách

 

V širokém pásu hor okolo Středu, v krajinách tvrdých a nehostinných, s častým mrazivým počasím, vyvinula se na Zeměploše rasa Trollů. Trollové nejsou z masa a z kostí, ale z kamene - nejčastěji z druhu křemence - zuby pak mají z diamantů. Oproti pověrám lidi nežerou, jen je pokoušou a měkké tkáně vždycky vyplivnou. Trollí potravou jsou totiž kameny a získáte si je třeba pozváním na kvalitní živec a doušek vřelé lávy.
Říká se o nich že jsou hloupí, ale takoví jsou pouze v nížinách, kde se jim příliš přehřívá jejich křemíkový mozek. Ve svých domovských horách jsou to naopak velmi inteligentní stvoření, která však žijí převážně v noci - přes den spí a snadno si je můžete splést s velkým balvanem.
Trollové jsou obrovští a mají neuvěřitelnou sílu, ve městech je proto najdete všude tam, kde se toho dá využít - jako pomocní dělníci či vyhazovači.
Pokud chcete trolla uctivě pozdravit, tak mu v žádném případě nepodávejte ruku (je to velmi neslušné), ale naopak, praštěte ho co největším kyjem přes hlavu.
Úhlavními nepřáteli trolů jsou Trpaslíci, se kterými vedli v průběhu staletí již několik válek.